Meno Flow

Menopauze of overgang

 

Als ik het woord "menopauze" hier schrijf, wat is dan je eerste reactie? Is het angst? Verwarring? Een gevoel van stress, machteloosheid... naderend onheil? Dat gevoel daar? 

De menopauze wordt meestal gepresenteerd als een verschrikkelijke levensfase waar we allemaal graag aan zouden willen ontsnappen. Vaak wordt er gesteld dat het de overgang van de zomer naar de  herfst is, maar dan in je lijf. Ervaar jij dat ook zo? 

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat zoveel vrouwen op zoek zijn naar "magische oplossingen" die alles zouden kunnen laten verdwijnen. Maar wat als dingen anders waren? Wat als de menopauze werd gezien als een tijd van groei, kracht, gezondheid, welzijn en empowerment? De lente bijvoorbeeld.....

Het is mogelijk. Ja, er zijn veel veranderingen die je niet kunt beheersen. Maar er zijn ook dingen waar je invloed op heb zoals:

 

  • hoe je de menopauze bekijkt en hoe je wilt dat deze fase van je leven eruitziet en je verdere levensdoel en verwachting je 
  • je voeding
  • je lichaamsbeweging
  • je levensstijl
  • als laatste de hormoonsubstitutie therapie (HST)

 

En je kunt elk van deze gebieden gebruiken als een kans om in jezelf te investeren, een betere gezondheid en welzijn te cultiveren en daadwerkelijk te gedijen tijdens en na de menopauze.

 

* In onze blogs beschrijven we uitgebreid de fases van de menopauze of overgang.

                                         MENO FLOW

"Dat is waarom we ons programma Meno Flow  hebben ontworpen*

 

De menopauze of overgang is een natuurlijk en onvermijdelijk stadium in het leven van elke vrouw. Het is een fase waarin het lichaam zich aanpast aan veranderende hormoonniveaus, wat leidt tot een breed scala aan fysieke en emotionele veranderingen. Wij begrijpen we dat de overgang een unieke ervaring is voor elke vrouw en dat er veel vragen en uitdagingen kunnen ontstaan. In het moduleprogramma van MenoFlow wordt je meegenomen in het ontdekken wat voor jou van belang is met alle aanpassingen in leefstijl die jij kiest om je doel te bereiken. Wij geloven dat de weg naar succes start bij de oorzaak van alle symptomen die de overgang kan veroorzaken met de oplossingen die jij daarvoor gaat kiezen.

 

Aan de hand van een persoonlijk plan van aanpak, helemaal op maat gemaakt door jezelf zodat het als bij jou aansluit. Je gaat inzien hoe deze, vaak onderschatte periode, op jouw manier kunt managen en je wisselende balans te herstellen, ook op de werkvloer of in je relatie. Niet alleen aan de hand van een uitleg a.h.v. wetenschappelijk onderzoek met de oplossingen - een beetje medische kennis  op een leuke manier gepresenteerd - maar juist ook vanuit ervaringen van meer dan 150 vrouwen die afgelopen jaren hebben meegewerkt aan dit programma en hun input hebben gegeven.

 

  • je ontvangt een video met informatie en uitleg over het stappenplan bij iedere module
  • Na afsluiting van de module kan de volgende worden opgestart. Maximaal ontvang je 1 module per week. Dit omdat je de informatie moet laten bezinken en voor jou de kleine aanpassing mag gaan oefenen.  Dit mag bij voorkeur ook langer duren.
  • je kunt deel uitmaken van een forum waar je vragen kunt stellen aan andere deelnemers, of aan professionals 
  • krijgt bij iedere module begeleiding en coaching wanneer jou dat uitkomt

Gewoon omdat we elkaar willen helpen.  

 

Het programma bevat minimaal 5 modules waarna losse modules kunnen worden gekozen voor diepgang, b.v. het herstellen van je zelfbeeld in deze periode, of tips voor het behouden van een stevige jeugdige huid. * 

Daarnaast kun je gaan inzoomen op specifieke onderwerpen die niet geheel specifiek zijn voor de menopauze, maar ook daarna of ervoor. 

 

* Binnenkort beschikbaar


Verder bieden we;

Webinar: online, tijdens lunchsessies, of op afspraak

Workshops: met verschillende thema's, volg ons hiervoor op social media

Coaching: online of life, op het moment dat voor jou het beste uitkomt

Fysieke ondersteuning bij beweging

Teambelegeiding: hoe duurzaam met je medewerkers samen te werken

Combinaties: combinaties van workshop, coaching en beweegprogramma's

 

PuntVitaal 2019 - 2023, workshop vrouw hormoon en balans