Ontdek de Kracht van Fascia: Jouw Weg naar Fysiek en Mentaal Welzijn

In mijn lessen vertel ik mijn deelnemers vaak over een vaak onbekend weefsel is in je lichaam, één waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord, maar dat een buitengewone impact heeft op hoe je je fysiek en mentaal voelt. Dit weefsel wordt zelden besproken, maar het is de sleutel tot een gezondere en gelukkigere jij en het beïnvloed ook nog je uiterlijk. Vandaag duiken we in de wereld van het fascia, ook wel bindweefsel genoemd en ontdekken we waarom het zo belangrijk is voor je algehele welzijn.

 

Lees meer »

Hormonale verandering en beweging

De menopauze is een ingrijpende levensfase voor vrouwen, met veranderingen die niet alleen hormonaal van aard zijn, maar ook de spierkracht en beweging kunnen beïnvloeden. In dit artikel ga ik verder in op enkele specifieke problemen, waaronder hormonale disbalansen, triggerpoints, spierirritaties en de rol van fascia, bespreek ik een aantal oorzaken en biedt de oplossingen om deze uitdagingen aan te pakken. Zomaar met een willekeurige sport  starten is meestal niet beste manier om je kracht te verbeteren.

 

Lees meer »

Menopauze en Verzuim in Organisaties: Een Onderbelichte Kwestie

De menopauze is een natuurlijke fase in het leven van veel vrouwen, maar het is een onderwerp dat vaak onbesproken blijft, vooral op de werkvloer. De menopauze kan aanzienlijke invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van vrouwen, en in organisaties waar veel vrouwen werken, verdient dit onderwerp de nodige aandacht. In dit artikel zullen we de relatie tussen de menopauze en verzuim in organisaties verkennen, en enkele oplossingen bespreken om dit probleem aan te pakken.

 

Lees meer »